Kad i Sod ostaju

Bez autora
Apr 08 2010

Na jučerašnjem sastanku kod premijera Boruta Pahora postignut je kompromis da se Kapitalska družba (Kad) i Slovenska odškodninska družba (Sod) ipak neće ukinuti. Kad će se preoblikovati na način da će gospodariti kratkoročnim investicijama te osnovati osiguravajuće društvo koje će upravljati četirima mirovinskim fondovima, dok će strateškim investicijama upravljati posebna agencija. Država će i dalje jamčiti za obveze Sod-a i postepeno otkupljivati strateške udjele s obzirom na strategiju koju će pripremiti agencija. DSU će se u većoj mjeri priključiti Sod-u, koji će preuzeti većinu njegovih obveza, a nepokretna će se imovina prenijeti na agenciju.

Kad i Sod ostajuNa jučerašnjem sastanku kod premijera Boruta Pahora postignut je kompromis da se Kapitalska družba (Kad) i Slovenska odškodninska družba (Sod) ipak neće ukinuti.

Kad će se preoblikovati na način da će gospodariti kratkoročnim investicijama te osnovati osiguravajuće društvo koje će upravljati četirima mirovinskim fondovima, dok će strateškim investicijama upravljati posebna agencija.

Država će i dalje jamčiti za obveze Sod-a i postepeno otkupljivati strateške udjele s obzirom na strategiju koju će pripremiti agencija. DSU će se u većoj mjeri priključiti Sod-u, koji će preuzeti većinu njegovih obveza, a nepokretna će se imovina prenijeti na agenciju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik